Implantologie De Hoofdzaak

Implantologie De Hoofdzaak

> INSCHRIJVEN

Implantologie De Hoofdzaak is een 2-daagse masterclass voor de ervaren implantoloog, waarin de stap wordt gemaakt naar een zeer uitgebreide hands-on training op menselijke hoofden (human cadaver heads). Als vervolg op de cursus Het Fundament, waarin chirurgische technieken worden geoefend op varkenskaken, heeft de NSOI deze masterclass ontwikkeld.
Voldoende bot op de goede positie is een belangrijke voorwaarde voor het voorspelbaar plaatsen van implantaten. Dit uitgangspunt biedt niet alleen optimale kansen voor een goede prognose van de implantaten zelf maar ook voor de esthetiek en functie van de prothetische constructie.

Tijdens de practica zullen twee deelnemers samen op één cadaver de volgende behandelingen uitvoeren: het oogsten van intra-oraal bot en het aanbrengen ervan op een deficiënte plek, de sinusbodemelevatieprocedure, de combinatieoefening extraheren, direct implanteren en opvullen van de alveole met bot en/of botsubstituten. Veel aandacht zal daarnaast worden besteed aan soft-tissue chirurgie, guided bone regeneration en hechttechnieken.

Dit is de meest realistische benadering om uw kennis over en het uitvoeren van deze ingrepen te vergroten en een voorwaarde voor veilige chirurgie bij uw patiënten.

Om deze cursus mogelijk te maken is de NSOI een samenwerking aangegaan met de afdeling Anatomie en de Evenementorganisatie van het UMC Groningen. Implantologie De Hoofdzaak wordt bovendien georganiseerd in samenwerking met DentMed Materials en Zimmer Biomet.

Docenten
Uw docenten voor deze masterclass zijn Dr. Rutger Batenburg, Ronnie Goené, Prof. dr. Henny Meijer en Prof. dr. Gerry Raghoebar. Alle leden binnen dit team hebben een universitaire aanstelling en hebben hun sporen binnen de implantologie en het post-academisch onderwijs inmiddels ruimschoots verdiend.

Cursusdatum 
De 2-daagse NSOI masterclass Implantologie De Hoofdzaak staat gepland op donderdag 17 en vrijdag 18 december 2020.

Inschrijving
De NSOI masterclass Implantologie De Hoofdzaak wordt normaal één maal per jaar georganiseerd. Het maximaal aantal deelnemers is vastgesteld op 20 personen. De inschrijving vindt plaats op volgorde van aanmelding. U kunt zich direct online inschrijven.

Bij inschrijving maakt u tevens gebruik van het speciale arrangement voor uw overnachting in het NH Hotel (recht tegenover het UMCG) te Groningen.

Cursuskosten
De totale cursuskosten bedragen € 1.695,00 per deelnemer. Deze kosten zijn inclusief koffiebuffetten tijdens en de borrel na afloop van de cursus, alsmede de lunches, diner en overnachting met ontbijt in het NH Hotel te Groningen.

KRT en NVMKA punten
De NSOI masterclass Implantologie De Hoofdzaak is aangemeld bij het Kwaliteits Register Tandartsen (KRT) voor 14 punten en bij de Nederlandse Vereniging voor Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie (NVMKA) voor 12 punten. Deelnemers ontvangen na afloop een certificaat van deelname.

 

> INSCHRIJVEN

Spring naar toolbar