Implantologie Het Fundament

Implantologie Het Fundament

> INSCHRIJVEN

Beschikbaarheid van voldoende bot op de goede positie is een belangrijke voorwaarde voor het voorspelbaar plaatsen van implantaten. Dit uitgangspunt biedt optimale kansen voor een goede prognose voor de implantaten zelf en de esthetiek en functie van de prothetische constructie.

Het thema bot is aan verandering onderhevig. Niet zozeer het uitgangspunt zelf, maar de hoeveelheid bot die benodigd is en de nieuwe mogelijkheden en inzichten met botsubstituten. Er is een ontwikkeling gaande richting steeds kortere implantaten, maar ook een ontwikkeling in behoud van de dimensie van een extractie-alveole, botsubstituten en chirurgische technieken. Tevens blijkt de technische procedure van augmentaties in de praktijk lastig en bestaat een grote belangstelling voor het oefenen hiervan onder deskundige begeleiding.

In deze enerverende NSOI masterclass voor tandartsen en kaakchirurgen wordt ingegaan op de indicatie voor behoud van dimensies en botaugmentaties en daarnaast de procedures en theoretische achtergrond ervan. Vervolgens wordt in een vol middagprogramma, preklinisch, op kunststofmodellen en op dierlijke kadavers de praktische procedure van botaugmentaties geoefend.

Implantologie Het Fundament wordt georganiseerd in samenwerking met onze industriële partners.

Docenten
Uw docenten voor deze dag zijn Prof. dr. Chris ten Bruggenkate, Ronnie Goené, Prof. dr. Henny Meijer en Prof. dr. Gerry Raghoebar. Alle leden binnen dit team hebben een universitaire aanstelling en hebben hun sporen binnen de implantologie en het post-academisch onderwijs inmiddels ruimschoots verdiend.

Cursusdatum 2020
De masterclass Implantologie Het Fundament staat in 2020 gepland op vrijdag 2 oktober.

Inschrijving
De masterclass Implantologie Het Fundament wordt jaarlijks door de NSOI georganiseerd. Het maximaal aantal inschrijvingen per cursusdag is vastgesteld op 20 deelnemers. De inschrijving vindt plaats op volgorde van aanmelding.

Inschrijvingskosten
De kosten bedragen € 695,00 per deelnemer inclusief het koffiebuffet tijdens en de borrel na afloop van de masterclass, alsmede de lunch in Kasteel De Vanenburg te Putten. Door invulling van het inschrijfformulier machtigt u het Congresbureau NSOI  éénmalig de verschuldigde cursuskosten van uw bankrekening af te schrijven. Tevens gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden NSOI.

KRT en NVMKA punten
De NSOI masterclass Implantologie Het Fundament is aangemeld bij het Kwaliteits Register Tandartsen (KRT) voor 8 punten en bij de Nederlandse Vereniging voor Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie (NVMKA) voor 6 punten. Deelnemers ontvangen na afloop een certificaat van deelname.

Locatie
Kasteel De Vanenburg
Vanenburgerallee 13
3880 AE Putten
t: 0341 375 454
w: www.vanenburg.nl

 

> INSCHRIJVEN

Spring naar toolbar