Excursies

Excursies/partnerprogramma

Op zondag heeft u de mogelijkheid om de Akropolis te bezoeken. Daarnaast bieden we degene die niet deelnemen aan het wetenschappelijk programma een aantal excursies aan. Deze zijn exclusief voor de NVOI georganiseerd en zullen op de vrijdag of de zaterdag plaatsvinden. Op het inschrijfformulier kunt u aangeven aan welke excursie u wenst deel te nemen. Dit kan ook nog op een later tijdstip. U kunt dan het beste even contact opnemen met GI Travel (nvoi@gi-travel.nl) en uw wensen kenbaar maken. Let wel dat aan de excursies een meerprijs verbonden zit en dat er een minimum en maximum aantal deelnemers geldt.

Inschrijfformulier
Aegina Island Tour

Aegina Island Tour

Op nog geen 45 minuten afstand van Athene gaat u, op vrijdag 19 mei, met een draagvleugelboot naar Aegina. Hier kunt u de hele dag vertoeven. Aegina is een klein en charmant eiland in de Saronische Golf en biedt u een combinatie van diverse Griekse eilanden met antiquiteiten, traditionele taverna’s, een havenstad met een 19e eeuwse sfeer, verlaten Byzantijnse kapellen, pistacheboomgaarden en dennenboom heuvels. Naast cultuur snuiven kunt u ook nog even lekker genieten van zon, zee en strand. Inclusief begeleide wandeling door de stad (45 min.), bezoek aan de Aphaie tempel (ca. 30-45 min.) en een heerlijke lunch. (Prijs: € 169,- pp)

Street art Tour

Ontdek in ongeveer een halve dag, op vrijdag 19 mei,  de verrassende en bruisende street art omgeving van Athene, een canvas in de open lucht, met een straatartiest als jouw gids! Van edgy buitenmuurschilderingen tot uitgebreide stencils en raw graffitis leer je de stad kennen en begrijpen wat er in het hart van Athene gebeurt. Uiteindelijk weet je waarom de New York Times Athene “het hedendaagse Mekka voor straatkunst in Europa” noemt. (Prijs: € 49,- pp)

Street art Tour
Cooking at Yoleni's

Cooking at Yoleni's

De Griekse keuken is beroemd over de hele wereld. Unieke en eenvoudige smaken, pure ingrediënten en veel olijfolie zullen zijn gebruikt, echter een paar van de meest diepgaande geheimen zullen worden onthuld bij deze ochtendactiviteit op zaterdag 20 mei, inclusief lunch. Een praktische ervaring om een ​​traditionele Griekse maaltijd te maken, terwijl je de bekende Griekse gastvrijheid ervaart in een warme omgeving. De chef-kok leert je traditioneel Grieks koken onder het genot van, uiteraard, een glaasje ouzo! (Prijs: € 149,- pp)

Greek designer shopping tour

Op zaterdag 20 mei bijna een halve dag genieten van de mooiste Atheense winkels? Neem een ​​stukje Athene mee naar huis, met het beste wat Athene te bieden heeft op het gebied van kleding, sieraden, cosmetica, handwerk en hoogwaardige souvenirs van hedendaags Griekse ontwerpers. In deze tour zul je ontdekken dat er een vloedgolf van jonge, ingenieuze ontwerpers zijn, die prachtige, betaalbare items aanbieden. Elke winkel heeft een verhaal te vertellen. Door dit verhaal zul je alvorens je besluit iets te kopen elk item zien, voelen, beleven en waarderen. (Prijs: € 89,- pp)

Greek designer shopping tour
Akropolis Tour

Akropolis Tour

Tijdens deze tour op zondagochtend (21 mei), welke is te boeken voor congresdeelnemers en partners, bezichtigt u samen met een gids de Parthenon, de Propylaeën, de Niketempel, het Erechtheion en de olijfboom. Het Parthenon is de grootste tempel op de Akropolis en is gewijd aan de Griekse godin Athena. De Propylaeën zijn de voorpoorten van de Akropolis. Naast de tempel Erechtheion groeit de olijfboom die ooit door godin Athena aan de stad geschonken zou zijn. Vanaf de Akropolis heeft u een geweldig uitzicht over de stad. (Prijs: € 69,- pp)

Cityrun

Wilt u op vrijdag 19 mei uw congresdag sportief en fris beginnen? Dan is dit uw kans! Onder begeleiding van een gids is er een hardlooproute uitgezet vanaf het hotel door Athene waarbij het legendarische Panathinaikon stadion, waar de allereerste moderne Olympische Spelen plaatsvonden, natuurlijk niet mag ontbreken. Wees gerust, geen wedstrijd-tempo en u bent op tijd terug voor ontbijt en het congres. (Prijs: € 37,- pp)

Cityrun
Spring naar toolbar