Dr. Stavros Pelekanos – Athene, Griekenland

Dr. Stavros Pelekanos – Athene, Griekenland

Stavros Pelekanos behaalde zijn bachelordiploma in tandheelkunde (D.D.S.) in 1991 aan de Nationale en Kapodistrian Universiteit van Athene, Griekenland. In 1993 behaalde hij zijn doctoraat in Prosthodontics (Dr med dent) aan de Universiteit van Freiburg (Prof. Dr. J.R. Strub), Duitsland. Na zijn professionele opleiding richtte Dr. Pelekanos een privépraktijk op in Athene, gericht op prothetiek, implantologie en esthetische tandheelkunde. In 2002 werd hij benoemd tot voltijds docent aan de afdeling Prosthodontie, Dental School, Universiteit van Athene, Griekenland, en is nu assistent-professor op dezelfde afdeling. Sinds 2013 is Dr. Pelekanos een actief lid van de European Academy of Esthetic Dentistry (EAED).

Zijn professionele verbintenissen omvatten ook: het International College of Prosthodontics (ICP), European Prosthodontic Association (EPA) en de Griekse Prosthodontic Association. Hij is een faculteitslid van het gIDE Institute (Global Institute of Dental Education, Los Angeles, Californië). In 2008 en 2011 ontving Dr. Pelekanos de tweede en eerste prijs tijdens de wetenschappelijke prijscompetitie van de European Academy of Esthetic Dentistry die respectievelijk in Madrid, Spanje en Istanbul, Turkije werd gehouden. Tot op heden heeft hij meer dan twintig artikelen, twee hoofdstukken in boeken en lezingen in binnen- en buitenland gepubliceerd.

Zo stond hij recent op het podium tijdens EuroPerio in Kopenhagen met de voordracht: ‘Clinical advances for the long-term implant transmucosal contour stability’ en zal hij ook spreken tijdens de komende EAO in Genève.

Spring naar toolbar